Ciència i humanisme
Ciència i humanisme

Ciència i humanisme (4)

Published in Ciència i humanisme

En aquest volum Joana Zaragoza i Gras posa un gra de sorra al coneixement de la figura de Galè amb tres dels seus escrits filosòfics: Exhortació a la medicina o Protrèptic, Sobre la millor doctrina i Sobre les escoles: consells als qui s'inicien. El rerefons dels tres tractats és el mateix: la paideia, és a dir, l'educació, l'eina mitjançant la qual els homes de la societat grega es formaven com a individus, en aquest cas adreçat als alumnes que un dia arribarien a ser metges.

Aquest llibre compta amb un pròleg de Carlos García Gual, on esbossa la biografia del nostre autor i emmarca el món que va crear aquests tipus d'escrits. Al fil de l'esperit crític de Galè, tot seguit es troba una introducció de Mario Vegetti, que analitza les diverses sectes mèdiques i demostra que Galè va ser el refundador de la medicina, fent «de la dimensió filosòfica un tret constitutiu i discriminant del perfil del veritable metge».

Compra el llibre

Enllaç a Google Books

Entrevista a la curadora del llibre

 

 

Published in Ciència i humanisme

Los autores de este texto, físicos y filósofos, abordan el estado del conocimiento actual sobre el Universo desde el punto de vista de las ciencias y de la filosofía. Asimismo, analizan las controversias surgidas en torno al llamado “modelo concordante”, construido a partir del Big Bang, así como sus implicaciones.

Compra el libro en papel

Compra el libro digital

 

 

Cerca a la web

Notícies

  • Concurs #LlegeixPURV
    Aquest Nadal des de Publicacions URV volem animar-vos a llegir i consultar els nostres llibres i revistes. Per això hem…
  • Sant Jordi 2022 amb Publicacions URV
    Un any més Publicacions URV se suma a la celebració de la Diada del Llibre amb les darreres novetats editorials…