Presentació del llibre "Educar en femení" a Tarragona

Dijous, 08 Octubre 2015 11:46

La presentació del llibre Educar en femení: El Col·legi del Sagrat Cor de Tarragona (1917-1964), coeditat per Publicacions URV i Arola Editors, tindrà lloc el dijous 15 d'octubre a les 19 h. al Museu d'Art Modern de Tarragona (c/ de Santa Anna, 8 · Tarragona).

La presentació anirà a càrrec de Montserrat Palau Vergés, profesora de filologia catalana a la URV, i comptarà amb la presència de les autores, M. Antonia Ferrer Bosch i Joana Zaragoza Gras.

 

* * *

L’objecte d’aquest estudi ha estat revisar i analitzar l’educació i l’ensenyament impartit per part de les religioses vedrunes de Tarragona, des del 1917 al 1964. Amb aquest llibre es pretén recuperar la memòria històrica d’uns anys de dictadura que donaven poc espai a la manera d’ensenyar a les escoles. Tot i això, el mètode Montessori, o els de Pau Delclós, Joan Llongueras Badia i Jacques Dalcroze van estar presents en aquell ensenyament. Però també vol contribuir a treure a la llum un edifici esplèndid que va ser enderrocat per total manca d’estimació a un llegat dels arquitectes modernistes de casa nostra: Bernardo Pejoàn Sanmartí, Pere Caselles Tarrats, Josep M. Pujol de Barberà i Josep M. Jujol i Gibert.

Més informació del llibre

Adjunts per a descarregar:
Last modified on Dijous, 08 Octubre 2015 12:21

Cerca a la web

Notícies