Presenten un llibre que aborda la fibromiàlgia des d’una perspectiva biològica, psicològica i social

Dilluns, 03 abril 2017 07:08

• L’obra està coordinada per Pilar Montesó, professora del campus Terres de l’Ebre de la URV i Lluís Rosselló, cap de Reumatologia de l’Hospital de Lleida

La síndrome de la fibromialgia està sent molt estudiada els últims anys per la seua elevada incidència i també perquè encara no està clara la seua etiopatogènia, és a dir què és el que la provoca. Pot tenir una evolució molt variable i en la majoria de casos els tractaments no són gaire efectius. Això sumat al seu caràcter invalidant i la gran afectació que té en la qualitat de vida de les persones que la pateixen fa que tingui un interès especial. Amb l’objectiu de donar a conèixer les últimes investigacions que s’han dut a terme tan a nivell nacional com internacional sobre aquesta malaltia, Publicacions URV acaba d’editar el llibre Compartir experiencias, combatir el dolor. Una visión de la fibromialgia desde el ámbito bio-psico-social. L’obra ha estat coordinada per la professora del departament d’Infermeria de la URV al campus Terres de l’Ebre, Pilar Montesó, autora també de diversos estudis sobre aquesta malaltia; i Lluís Rosselló, reumatòleg i cap clínic de la Unitat de Reumatologia i Fibromialgia de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida.

El llibre inclou articles de diversos professionals que treballen en l’àmbit assistencial, docent i investigador de la Universitat de Lleida, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili i també de l’Hospital Santa Maria de Lleida i del Verge de la Cinta de Tortosa. Aquests articles aborden la malaltia des de diferents perspectives que van des de l’antropologia, la infermeria, la sociologia i la medicina fins a la psicologia. Així parlen del mindfulness (concentració i meditació) com a opció per combatre la malaltia, de la construcció social del dolor, de la relació de la malaltia amb comportaments suïcides, o la manera d’abordar-la amb tractaments multidisciplinaris. També es parla del diagnòstic psicosocial de gènere, una eina metodològica de diagnòstic orientada al camp de la salut pública que té per objectiu articular el diagnòstic clínic de Fibromialgia a partir d’un treball transdisciplinar entre les ciències socials i les ciències de la salut.

El llibre es va presentar el devendrás 17 de mar en una jornada sobre fibromiàlgia celebrada a l’Aula Magna del campus de Ciències de la Salut de la Universitat de Lleida i la presentació va anar a càrrec dels dos autors.

Texto en español

Last modified on Dilluns, 03 abril 2017 07:28

Cerca a la web

Notícies