Arxiu d'Etnografia de Catalunya
Arxiu d'Etnografia de Catalunya

Arxiu d'Etnografia de Catalunya (9)

La revista Arxiu d'Etnografia de Catalunya és una publicació acadèmica electrònica vinculada al Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV i a l'ITA: Associació d'Antropologia. Els objectius d’aquesta publicació acadèmica son promoure la investigació antropològica en base a un sentit teòric i metodològic, ampli i plural per la qual cosa publica articles, ressenyes, entrevistes i altres materials preferentment d'estudiants (que hagin presentat el Treball de Final de Màster i/o estiguin en procés d’elaboració de la seva tesi doctoral) i del grup de recerca del DAFITS, tot i que també estarà oberta a altres propostes d’altres persones que col·laborin amb el departament. EISSN 2014-3885 · ISSN 0212-0372

Homenatge a Claudi Esteva Fabregat

Aquest text, de caràcter testimonial i biogràfic, vol ser un homenatge compartit a la memòria de qui fou mestre d’antropòlegs i, al mateix temps, el creador de la majoria de les estructures institucionals que van permetre la consolidació de la nostra disciplina a Catalunya. L’abast de la seva obra pionera és indispensable, també, per a entendre la manera com l’antropologia social va trobar el seu lloc a les estructures universitàries i de recerca de l’Estat espanyol. La trajectòria vital de Claudi Esteva Fabregat va venir marcada, abans que res, per la Guerra Civil espanyola, que va suposar el seu exili a Mèxic (1939-1956). El seu periple vital va suposar més canvis residencials: Madrid (1956-1968), Barcelona (1968-2002), de nou Mèxic (2002-2016). El mes de setembre de 2017 va morir a la seva Barcelona natal, just quan estava a punt de complir 99 anys.

Accedeix als articles de la revista

En el número 18 de la revista Arxiu d’Etnografia de Catalunya,  a l’apartat «Articles» presentem quatre excel·lents treballs producte d’investigacions fetes pels nostres estudiants de màster i doctorat. A l’apartat «Col·laboracions» aquest cop tenim la possibilitat de gaudir dels articles escrits per Ángel Martínez Hernáez (URV), Jaume Franquesa (U. de Buffalo), José Ignacio Muro (URV), Mireia Campanera (URV) i Miquel Fernández (UAB). Finalment, a l’apartat «Ressenyes», el professor Giordano Bruno ressenya l’obra de Hanna Horáková, Andrea Boscoboinik i Robin Smith (eds.) Utopia and Neoliberalism: Ethnographies of Rural Spaces, i Josep Lluís Mateo Dieste ressenya l’obra que coordina el professor Jordi Moreras Palenzuela conjuntament amb Marta Alonso Cabré, Khalid Ghali, Alberto López Bargados i Ariadna Solé Arraràs titulada Diàspores i rituals. El cicle festiu dels musulmans de Catalunya. A «Notes de recerca» Elisa Alegra Agís i Natàlia Carceller Maicas expliquen el projecte Consumo de drogas y vulnerabilidades sociales en adolescentes, i Jordi Roca Girona (explica el projecte Multiculturalitat en el comerç de proximitat.

Accedeix als articles de la revista

Cerca a la web

Notícies