Dimarts, 26 Mai 2020 14:26

El Consell Social reconeix Nancy Babio amb el Premi a la Qualitat Docent

La professora de la Unitat de Nutrició Humana de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, Nancy Babio ha guanyat el Premi del Consell Social de la URV a la Qualitat Docent 2020 en la modalitats individua. Aquess premi pretèn reconèixer i impulsar projectes que contribueixen a la millora de l’ensenyament.

Nancy Babio, que és professora al grau de Nutrició Humana i Dietètica, va observar que la majoria de Treballs de Fi de Grau d’aquest ensenyament eren majoritàriament de revisió bibliogràfica, i va proposar-se invertir aquesta tendència per fer transferència de coneixement en un àmbit en el qual no existeixen moltes de les eines necessàries per a l’exercici clínic, la recerca i fins i tot la docència. Així, proposa als estudiants que tutoritza d’elaborar treballs originals que desenvolupin eines útils per a la dietètica i la nutrició.

Aquesta activitat va començar al curs 2018-2019 i va obtenir com a resultat la creació de dues eines necessàries per als dietistes-nutricionistes, amb les quals poden valorar i planificar l’alimentació de dos col·lectius de pacients: els celíacs i els esportistes. Així neix CELIACBASE, la primera base de dades sobre la composició de productes sense gluten que es troben al mercat, i SportS Base, la primera base de dades sobre la composició de suplements de nutrició esportiva, totes dues elaborades per estudiants amb la tutorització de Babio. Aquestes eines són consultables en accés obert al catàleg del segell editorial de la Universitat, Publicacions URV.

Descarrega't CeliacBase

Descarrega't SportsBase

Llegir 2037 vegades Darrera modificació el Dimarts, 26 Mai 2020 14:34

Cerca a la web

Notícies