Recerca

Recerca (55)

En aquesta col·lecció hi tenen cabuda totes aquelles obres que són fruit del treball documental i de recerca. S’hi troben títols tant d’autors individuals com de grups d’estudi, relacionats amb tots els àmbits de coneixement científic de la Universitat Rovira i Virgili.

Published in Recerca

Història, patrimoni i cultura tradicional

En aquest llibre es proporciona l’emmarcament històric, antropològic i cultural de l’arribada del braç de Santa Tecla a Tarragona al segle XIV i s’estableix la relació entre el culte medieval a la santa i l’entrada amb el desenvolupament de la festa, la celebració i el culte a Tecla com a fet religiós, polític i cultural, i com a element de cohesió, identitat i diferenciació de la ciutat.

Del contingut dels estudis que el composen cal destacar-ne la varietat de fonts intencionals i preterintencionals, històriques, hagiogràfiques, iconogràfiques, folklòriques, literàries i orals que refereixen una sèrie de fets passats des de disciplines i mètodes diferents i complementaris. El resultat final dona resposta a la doble voluntat de reconèixer l’entitat, la importància i la vigorositat de la Tarragona medieval en la ciutat contemporània, i també la condició de referent que té la festivitat de Santa Tecla.

En premsa

Published in Recerca

Jerry Fodor, Zenon Pylyshyn y Noam Chomsky

A través de doce capítulos, y de modo especial en las entrevistas, José E. García Albea ofrece un panorama amplio y crítico de los fundamentos de la psicología, de su papel nuclear en la empresa multidisciplinar de la ciencia cognitiva y de sus avances más significativos, sobre todo en los ámbitos de la cognición y el lenguaje. Este libro quiere ir más allá del interés que puedan suscitar los contenidos, trata de provocar que el lector participe en estas conversaciones y suscitar así la curiosidad por el estudio de aquello que nos resulta tan cercano y vivido en la propia experiencia, pero que a la vez presenta una gran dificultad en cuanto a su tratamiento científico, riguroso y sistemático.

Compra el libro en papel

Compra el libro digital

Cerca a la web

Notícies

  • Concurs #LlegeixPURV
    Aquest Nadal des de Publicacions URV volem animar-vos a llegir i consultar els nostres llibres i revistes. Per això hem…
  • Sant Jordi 2022 amb Publicacions URV
    Un any més Publicacions URV se suma a la celebració de la Diada del Llibre amb les darreres novetats editorials…