Universitat Rovira i Virgili
Universitat Rovira i Virgili

Universitat Rovira i Virgili (113)

La col·lecció Universitat Rovira i Virgili aplega totes aquelles obres que tracten temes directament relacionats amb la institució: la seva història, les diferents memòries dels organismes que la componen, publicacions que tenen unes característiques d’edició i de contingut que les fan singulars i totes aquelles obres d’interès general per a la Universitat.

Anna Maria Bel, una vida dedicada a la dansa descriu la carrera com a ballarina, docent i divulgadora d’Anna Maria Bel Curto (1938). Aquesta història neix a la capital ebrenca en el marc de la Guerra Civil, sota els bombardejos de l’aviació franquista; transcorre a Barcelona, on desenvolupa la seva carrera com a intèrpret al Gran Teatre del Liceu, i torna a Tortosa, com a professora i difusora de la dansa, que la considera una eina pedagògica i un valor cultural. L’obra traça la seva etapa de formació i creixement professional, en paral·lel al rol de la dona en el context de la dictadura franquista i en el procés de construcció de la nova societat democràtica.

D’altra banda, el text descriu la seva metodologia de treball al Ballet Estudi Anna Maria Bel, centre d’aprenentatge referent a les Terres de l’Ebre, on col·laboren pedagogs de renom de la dansa a Catalunya i es formen la majoria dels ballarins professionals del territori de les darreres dècades.

Compra el llibre en paper

Compra el llibre digital

Textos dedicats a Maria Bargalló Escrivà

Lligams recull una miscel·lània d’articles científics que evoquen els àmbits de recerca que Maria Bargalló ha conreat al llarg de la seva dilatada trajectòria acadèmica: gramàtica, lexicografia, ensenyament d’espanyol, lexicologia, historiografia, lingüística contrastiva, lingüística descriptiva. S’acompanyen de tot un seguit de semblances i notes que evidencien l’empremta que ha deixat en les persones que participen en aquest volum.

Totes les aportacions li reten un homenatge just per haver dedicat bona part de la seva vida a l’exercici de la docència, a l’estudi, a la recerca i a la gestió, inspirant generacions d’estudiants amb la passió per l’ensenyament, la dedicació incansable, el compromís amb l’excel·lència i la paciència infinita.

Descarrega el llibre digital

Compra el llibre en paper

Pàgina 1 de 2

Cerca a la web

Notícies