Recerca

Recerca (57)

En aquesta col·lecció hi tenen cabuda totes aquelles obres que són fruit del treball documental i de recerca. S’hi troben títols tant d’autors individuals com de grups d’estudi, relacionats amb tots els àmbits de coneixement científic de la Universitat Rovira i Virgili.

El Trienni Liberal és un període de la història contemporània que transcorre entre 1820 i 1823 i que, malgrat la curta durada, va tenir una importància excepcional, ja que es van posar en pràctica les reformes liberals dissenyades a Cadis entre 1810 i 1814. Durant aquesta època es van dur a terme un conjunt de polítiques econòmiques, socials i de reorganització territorial i administrativa que volien posar l’Estat espanyol en sintonia amb el que s’estava impulsant en aquells moments en els estats liberals europeus més avançats.

El Trienni Liberal va tenir un gran impacte a la comarca de la Conca de Barberà (desamortització monàstica i de les comandes religioses, fets bèl·lics, canvis administratius, tala descontrolada del bosc de Poblet, conflictes entre pobles, etc.). Els textos que conformen l’actual volum centren la seua atenció en aquest període tan poc estudiat de la nostra història.

Compra el llibre en paper

Compra el llibre digital

Història, patrimoni i cultura tradicional

En aquest llibre es proporciona l’emmarcament històric, antropològic i cultural de l’arribada del braç de Santa Tecla a Tarragona al segle XIV i s’estableix la relació entre el culte medieval a la santa i l’entrada amb el desenvolupament de la festa, la celebració i el culte a Tecla com a fet religiós, polític i cultural, i com a element de cohesió, identitat i diferenciació de la ciutat.

Del contingut dels estudis que el composen cal destacar-ne la varietat de fonts intencionals i preterintencionals, històriques, hagiogràfiques, iconogràfiques, folklòriques, literàries i orals que refereixen una sèrie de fets passats des de disciplines i mètodes diferents i complementaris. El resultat final dona resposta a la doble voluntat de reconèixer l’entitat, la importància i la vigorositat de la Tarragona medieval en la ciutat contemporània, i també la condició de referent que té la festivitat de Santa Tecla.

Compra el llibre en paper

Compra el llibre digital

Cerca a la web

Notícies