Recerca

Recerca (58)

En aquesta col·lecció hi tenen cabuda totes aquelles obres que són fruit del treball documental i de recerca. S’hi troben títols tant d’autors individuals com de grups d’estudi, relacionats amb tots els àmbits de coneixement científic de la Universitat Rovira i Virgili.

En 1935 Federico García Lorca efectúa una visita a Tarragona durante las fiestas de Santa Tecla. Estaba acompañado de su gran amigo Salvador Dalí, de su esposa Gala y del poeta millonario Edward James. Este encuentro tiene una importancia cardinal en la relación de los dos creadores: tras varios años de alejamiento, en Tarragona, vuelven a retomar el hilo de aquella amistad que quedó cercenada tras la irrupción de Luis Buñuel en la Residencia de Estudiantes de Madrid. Los textos del presente volumen se inspiran en la conmemoración de esta visita y abarcan todos los ámbitos que el escritor cultivó a lo largo de su trayectoria.

Compra el libro en papel

El Trienni Liberal és un període de la història contemporània que transcorre entre 1820 i 1823 i que, malgrat la curta durada, va tenir una importància excepcional, ja que es van posar en pràctica les reformes liberals dissenyades a Cadis entre 1810 i 1814. Durant aquesta època es van dur a terme un conjunt de polítiques econòmiques, socials i de reorganització territorial i administrativa que volien posar l’Estat espanyol en sintonia amb el que s’estava impulsant en aquells moments en els estats liberals europeus més avançats.

El Trienni Liberal va tenir un gran impacte a la comarca de la Conca de Barberà (desamortització monàstica i de les comandes religioses, fets bèl·lics, canvis administratius, tala descontrolada del bosc de Poblet, conflictes entre pobles, etc.). Els textos que conformen l’actual volum centren la seua atenció en aquest període tan poc estudiat de la nostra història.

Compra el llibre en paper

Compra el llibre digital

Cerca a la web

Notícies